WHY?

Ons verhaal……

Vroeger waren wij gewone jeugdtrainers…… We gaven onze trainingen, coachten onze wedstrijd en boekten onze succes.

En net als veel trainers met ervaring in het voetbal ontdekten we dat kinderen steeds minder ontwikkeld zijn door een teruglopend aantal beweeg/buitenspeel uren. Het staan op één been, het springen en landen, het wenden en keren. De kinderen hadden moeite.

Van meerdere kanten bekeken we de oorzaak en zagen hierin een groot probleem: “de eenzijdige ontwikkeling”, oftewel er is gewoon te weinig visie bij clubs op het ‘beweegprobleem’ Het Nederlands voetbal; een eigenwijze cultuur, zo ook binnen verenigingen.

Maar dat is niet hoe wij het zien. Trainen en opleiden is allang veel meer dan begeleiden, het is een vak!

THE FUNDAMENTAL ACADEMY

Een service voor clubs, ouders en kinderen wat meer is dan ‘voetbal’. Een service waar sprake is van talentontwikkeling voor de breedte- en prestatiesport en aangepast op eigen niveau, waar kinderen worden uitgedaagd en ontwikkelt worden met oefeningen uit ‘alle’ sporten.

Omdat zoiets niet bestond besloten Bas en Tim zelf deze service te starten. In 2015 was de Fundamental Academy een feit!

Met deze service brachten wij een nieuw soort ‘voetbalschool’. Een Beweeg Academy die ervoor zorgt dat kinderen een complete ontwikkeling doormaken. Een andere manier van denken die zich in zet op het afleveren van betere atleten die ook nog eens plezier heeft in wat hij/zij doet.

Onze doelsport blijft voetbal. Wel wijkt onze aanpak af van de traditionele voetbalscholen. Wij bekijken hoe aspecten uit andere sporten kinderen kan helpen om uiteindelijk een complete voetbal-atleet te worden. Naast het grasveld trainen word er getraind op kunstgras, het strand, de straat en in de zaal. Zo spreken we het aanpassingsvermogen aan!

HOW?

ATHLETISCH

VERMOGEN

20160926_140449000_iOS

(BAL)

VAARDIGHEID

slider_nieuws_def

(SPEL)

INZICHT

20160921_104834000_iOS

(GROEI)

MINDSET

20160926_140525000_iOS